آشپزی

 

تاریخ آشپزی ایرانی

 

آشپزی به معنای یک هنر ظریف، به معنای شیوه پخت و پزی که فرانسویان آن را «آشپزی عالی» می‌نامند، در بیشتر جوامع نخست در دربار پادشاهان و خانه‌های اشراف پرورانده شده و سپس در لایه‌های پایین‌تر جامعه گسترش یافته است. در عصر ما رستوران‌ها و هتل‌های بزرگ و گران جای آن دربارها و خانه‌ها را گرفته‌اند؛ ولی گسترش آشپزی عالی در خانه‌های مردم عادی هیشه حدی دارد و تفاوت میان «آشپزی عالی» و «آشپزی عادی» کمابیش سر جای خود باقی می‌ماند. این تفاوت تنها در گرانی و ارزانی یا زیادی و کمی مواد غذایی نیست، بلکه در شیوه پخت هم هست.

 

به نظر می‌آید آشپزی ایرانی استثنایی است بر این قاعده؛ به این معنی که آن چه ما به این نام می‌شناسیم یک شیوه پخت و پز بیشتر نیست، و اگر میان سفره دارا و ندار تفاوتی هست، این تفاوت در جنس و مقدار مواد است، نه در شیوه آماده کردن آن‌ها.

 

بدون شک تفاوت عمده‌ای میان مردمانی وجود دارد که می‌دانستند چگونه مواد غذایی مختلف را با ظرافت و تعقل با هم در آمیزند و در شرایط مناسب و آگاهانه بپزند با مردمانی که از خوراک برای رفع امور جسمانی و لذت آنی استفاده می‌کردند. فرهنگ غذایی جزوی از میراث فرهنگی هر سرزمینی است که در کنار تاریخ، افسانه‌ها، نواها، ترانه‌ها، کتیبه‌ها، دست نوشته‌ها، پوشش، آداب و رسومات و مذهب نشانه‌هایی از فرهنگ و تاریخ هر سرزمین می‌باشد.

 

ویژگی‌های مکتب آشپزی ایرانی

 

آشپزی ایرانی، همانند فرش ایرانی، اساسا هنری است توده‌ای، که در خانه‌های مردم ساده یا حتی فقیر به دست زنان و دختران شهر و روستاهای این سرزمین پرورانده شده است. هر چند نمونه‌های فرد اعلای آن (باز مانند فرش) از خانه‌های اشراف و اعیان سر در آورد، و هر چند آشپزی حرفه‌ای کمابیش در انحصار مردان باشد. تفاوت عمده آشپزی حرفه‌ای و آشپزی خانگی در حجم غذاست، نه در شیوه پخت و پز؛ آشپز حرفه‌ای همان آشپزی زنان خانه‌دار در مقیاس بزرگ‌تر و با تجهیزات بیشتر تقلید می‌کند و می‌کوشد به پای آن برسد.

 

از میان عوامل بیشماری که در تکوین و تکامل این هنر موثر بوده‌اند، از سه عامل عمده می‌توان نام برد : فرآوده‌های بومی، نوع سوخت، و نحوه زندگی مردم به طور کلی.

 

فرآورده‌های سرزمین ایران متنوع و ممتاز است. از این جهت که در این سرزمین همه جور اقلیمی – گرمسیر، سردسیر، بیابانی، دریایی، دشتی، کوهستانی – پیدا می‌شود، ثانیا ایران بخشی از نوار حاصل خیزی که از دامنه‌های هیمالیا تا سواحل اروپایی دریای سیاه کشیده شده است و سرزمین‌های کشمیر، افغانستان و پاکستان و آسیای صغیر تا یونان و پاره‌ای از اروپای شرقی را در بر می‌گیرد. میوه و سبزی و تره‌باری که در این نوار از خاک ایران بدست می‌آید از لحاظ عطر و طعم در جهان بی‌مانند است. گوشت، شیر و کره و روغن این منطقه هم به همان دلایل بر نظایر خود در سایر جاها امتیاز دارد.

 

تاریخ آشپزی ایرانیتاریخ آشپزی ایرانی

 

دم کشیدن و جا افتادن غذا، آشپزی ایرانی را از سایر شیوه‌های آشپزی ممتاز می‌کند. ملل دیگر، به هر دلیل و موجبی که باشد، بیشتر غذاهای خود را به سرعت آماده می‌کنند، و در بعضی موارد مثلا آشپزی چینی، بسیاری از مواد را فقط مختصری تفت می‌دهند، یا به اصطلاح می‌ترسانند، و بصورت نیم‌پز می‌خورند. در اروپا هم این رسومات چینی تا حدی رایج شده است. از آن جا که ذائقه ما ایرانی‌ها به غذای دم کشیده و جا افتاده عادت دارد، بسیاری از ما برای قبول این نوع غذاها آمادگی ندایم؛ ولی البته این امر چیزی جز عادت نیست و لذت بردن از هر نوع آشپزی را با اندکی کنج کاوی و تحمل می‌توان آموخت.

 

نکته‌ای که با یک نگاه کلی به آشپزی ایرانی روشن می‌شود، این است که هر کدام از غذاهای اصلی ایرانی الگویی است که بواسطه قرن‌ها تجربه بدست آمده است و می‌توان آن را با مواد گوناگون پر کرد. برای دیدن این حقیقت کافی است به انواع پلو و خورش و آبگوشت و اشکنه و کوکوی ایرانی نگاهی بیندازیم : در همه این موارد می‌توان گفت که امکان تنوع بی پایان است، در حالی که هویت غذا (چه آبگوشت باشد چه خورش) سر جای خود باقی می‌ماند. بنابر این خورش، آبگوشت یا اشکنه‌ی ایرانی یک خوراک معین نیست، بلکه یک الگویی است برای درست کردن غذاهای بیشماری که می‌تواند با هر فصل از سال یا هر منطقه‌ای از کشور، یا با ذوق و توانایی هر پزنده و خورنده‌ای جور در بیاید. این کیفیتی است که آشپزی ایرانی را بطور کلی از آشپزی سایر ملل ممتاز می‌کند.

 

تاریخ آشپزی ایرانی

 

در تاریخ زمان باستان از فر و شکوه دربار پادشاهان ایران، که فرمانروای بخش بزرگی از جهان متمدن زمان خود بودند، سخن بسیار گفته شده، ولی از خورد و خوراک آن‌ها خبر بسیار مستندی به دست ما نرسیده است.

 

درباره تاریخ آشپزی ایران قدیمی‌ترین اشارات به افسانه‌هایی از زمان ضحاک آغاز شده است و البته قبل از آن در تاریخ افسانه‌ای هنر آشپزی را مربوط به دیوها می‌دانستند. اما قدیمی‌ترین دست نوشته‌های بجا مانده درباره تاریخ آشپزی ایرانی در زمان ساسانیان می‌باشد. در زبان پهلوی «خوالیگری» به معنای آشپزی آمده است که مهم‌ترین نثر بجا مانده درباره آشپزی ایرانی «رساله خسرو و ریدگ» می‌باشد. در این رساله که آن را مربوط به مناظره خسرو پرویز و یکی از درباریان می‌دانند (۵۹۱ تا ۶۲۸ قبل از میلاد مسیح) مناظره‌ای میان این دو تن درباره بهترین خوراک‌ها، نوشیدنی‌ها، بازی‌ها، عطرها، اسب‌ها و همچنین چوگان آورده شده است. در این رساله درباره چند دسته از خوراک‌ها و نوع طبخ ها آن‌ها همانند : غذاهای گوشتی گرم، غذاهای گوشتی سرد، نوشیدنی‌ها، شیرینی ها و البته مرباها مباحثی مطرح شده است. نکته جالب درباره تاریخ آشپزی ایران در این است که بسیاری از مکاتب آشپزی، دستورات و اصلاحات آشپزی عربی و کشورهای فلات ایران از مکتب آشپزی ایران وام گرفته شده است.

 

اگر آن چه را که کسانی مانند فردوسی و ثعالبی درباره خوراک ایرانیان نام می‌برند، نمونه‌هایی از غذای شاهان زمان باستان فرض کنیم، باید گفت در آشپزخانه این شاهان غذایی که امروز آشنا باشد کمتر به چشم می‌خورد. گوشت شکار و مواد کم‌یاب و گران بها را طبعا باید انتظار داشت؛ به این ترتیب گذشته از سکبا و پالوده، از آشپزی ایرانی بویژه عناصر اصلی آن، خورش به معنای امروزی کلمه و برنج و نان اثری نمی‌بینیم. ولی مسلما توده مردم این سرزمین خورد و خوراک ساده‌تر و ارزان‌تر خود را داشته‌اند و سرچشمه اصلی آشپزی ایرانی را باید در همین جا جست و جو کرد. در دوره‌های بعد همین خورد و خوراک توده‌ای و روستایی است که به دربار خلفای عباسی و ایلخانیان مغول نفوذ می‌کند.

 

 

ادامه نوشته

غذاهای رژیمی ساده و خوشمزه

  • اين غذاها براي 3 نفر در نظر گرفته شده اند.
  • مدت زمان لازم براي تهيه تمامي غذاها زير يك ساعت مي باشد.

غذاي رژيمي

1-خوراك قارچ و هويج بخارپز

خوراك قارچ و هويج بخار پزخوراك قارچ و هويج بخار پز

مواد لازم: 

 

قارچ …………………………… 400 گرم

هويج …………………………. 2 عدد بزرگ

پياز …………………………….  يك عدد كوچك

فلفل دلمه اي ……………….. 1/2 عدد

روغن زيتون…………………. 1 قاشق غذاخوري

نمك ، فلفل و زردچوبه ……  به ميزان لازم

 

طرز تهيه:

 

كف ماهيتابه را با روغن چرب كنيد. بهتر است از ماهيتابه رژيمي استفاده كنيد. در صورت در دسترس نبود از ماهيتابه نچسب استفاده كنيد تا مواد بدون سوختن بخارپز شوند.

پياز ، قارچ، هويج و فلفل دلمه را در ماهيتابه ريخته و نمك و فلفل و زردچوبه را هم اضافه كنيد . زير حرارت را كم كرده و در ماهيتابه را بگذاريد و اجازه دهيد بخارپز شوند.

چون قارچ به اندازه كافي آب مي اندازد نيازي به اضافه كردن آب نيست و تا آب قارچ كشيده شود خوراك شما نيز آماده است.

 

جهت مشاهده خواص و مضرات قارچ اينجا كليك كنيد

جهت مشاهده خواص و مضرات هويج اينجا كليك كنيد

 

2- فتوچینی با سبزیجات

فتوچيني با سبزيجاتفتوچيني با سبزيجات

 

مواد لازم:

فتوچینی یا ماکارونی نواری ………… 250 گرم ( نصف بسته )
سیر ………………………………………..5 حبه ( درسته با پوست ، شسته شده )
کدو سبز ………………………………… 3 عدد
هویج ……………………………………… 2 عدد
روغن زیتون …………………………….1 قاشق غذاخوري
نمک و فلفل ……………………………..به ميزان لازم
مغر تخمه آفتابگردان ……………….. 2 قاشق غذاخوري

طرز تهیه :

 

هویج ها و کدو ها را پوست گرفته و با پوست کن به صورت نوار های باریک و بلند ببرید .

آب را با کمی نمک به جوش آورده و سیبزیجات را به مدت 1 دقیقه بجوشانید و آبکش کنید .

فتوچینی را در قابلمه آب جوشان و نمک 10 دقیقه بپزید و آبکش کنید ولی روی آن آب سرد نگیرید .

در ماهیتابه روغن زیتون را گرم کرده سیر ها را در آن تفت دهید تا روغن طعم بگیرد و سپس فتوچینی و سبزیجات را یکی دو دقیقه تفت دهید و بعد در ظرف سرو ریخته روی آن مغز تخمه و فلفل و نمک بپاشید .

جهت مشاهده خواص و مضرات تخمه آفتابگردان اينجا كليك كنيد

 3- پيتزاي سبزيجات رژيمي

 

پيتزاي سبزيجات رژيميپيتزاي سبزيجات رژيمي

مواد لازم:

 

 پیاز…………………………………….۱ عدد متوسط

قارچ ………………………………….. 150 گرم

فلفل دلمه ای…………………………۱ عدد کوچک

ذرت کنسروی………………………..۵ قاشق غذاخوری

گوجه…………………………………..۲ عدد کوچک

پنیر پیتزا………………………………به مقدار لازم

سس باربیکیو یا کچاپ……………به مقدار لازم

خمير پيتزاي آماده …………………3 عدد

روغن زيتون ………………………… يك قاشق غذاخوري

 

جهت مشاهده خواص و مضرات گوجه فرنگي اينجا كليك كنيد

جهت مشاهده خواص و مضرات ذرت اينجا كليك كنيد

طرز تهیه پیتزا سبزیجات :

فر يا مایکروویو را روشن کنید تا گرم شود.

مواد را به صورت دلخواه خرد كنيد.

قارچ را جداگانه با يك قاشق روغن زيتون تفت دهيد تا آبش كشيده شود.

خمير آماده را روی سینی فر یا مایکروویو قرار می دهیم

سس كچاپ يا باربیکیو را روی نان ريخته و روي سطح آن را آغشته کنيد.
حالا مقداری پنیر پیتزا روی خمیر می ریزیم و مواد را روي آن ريخته و در پايان اندكي ديگر پنير پيتزا روي مواد بريزيد و به مدت ۱۵ دقیقه در فر يا مايكروويو بگذاريد .

زمانيكه رنگ نان عوض شد و پنیر آب شد پيتزاي شما آمده است.

 

 

 

4- خوراک مرغ و قارچ رژیمی 

خوراك مرغ و قارچ رژيميخوراك مرغ و قارچ رژيمي

مواد لازم:

 

سینه مرغ ……………………….. ۳۰۰ گرم

قارچ………………………………..۱۰۰ گرم

سیر …………………………………2 حبه

روغن زيتون ……………………..  قاشق غذاخوري

پياز ………………………………… يك عدد كوچك

 

فوايد بي نظير پياز در تناسب اندام را اينجا بخوانيد

 

طرز تهیه خوراک مرغ و قارچ رژیمی :

قارچ ها را باریک باریک برش بزنید و با دو حبه سیر خرد شده در شعله متوسط گاز تفت بدهید احتیاج به روغن نیست ، قارچ ها آب می اندازد و پخته می شود .

بعد از پخته شدن قارچ ها آنها را از ماهیتابه خارج کنید .

پياز را خرد كنيد و در ۱ قاشق غذا خوری روغن زیتون تفت بدهید.

سینه های مرغ را هم خیلی نازک خرد کنید  و به پياز اضافه كنيد. مرغ را هم بزنید که هم پخته شود و هم سرخ شود .

بعد از اینکه مرغ ها کمی سرخ شدند به آن کمی نمک و فلفل اضافه کنید .

قارچ را به ماهیتابه اضافه کنید تا طعم مواد با هم ترکیب شود .سپس نوش جان كنيد.

 

 

5- سوپ سبزيجات چربي سوز

سوپ چربي سوزسوپ چربي سوز

 

مواد لازم

فلفل دلمه‌ اي ………………………….1 عدد
مارچوبه ………………………………  3 عدد
گوجه‌فرنگی………………………….. 1 عدد
کرفس……………………………………1 شاخه
پیاز……………………………………… 2 عدد
تره‌فرنگی یا پیازچه………………… 2 عدد
سیر………………………………………2 حبه
جعفری خردشده……………………..1 دسته كوچك
نمک و فلفل ………………………….  به میزان کافی
آب مرغ………………………………..  4 پيمانه

روش تهیه

روش تهیه‌ی این سوپ رژیمی بسیار ساده است. اول سبزیجاتتان را با دقت بشویید و خرد کنید. سپس آن‌ها را داخل آب بریزید. در ظرف را بگذارید و اجازه دهید به مدت یک ساعت با حرارت ملایم بپزد.
 سپس جعفری خردشده را به آن اضافه کنید. نمک و فلفل بزنید و نوش جان کنید.

6- خوراک کدو سبز و قارچ در فر

خوراك كدو سبز و قارچخوراك كدو سبز و قارچ

 

مواد لازم:

 

کدو سبز ……………………..4 عدد

 قارچ ………………………… 4 لیوان

پیاز ……………………………1 عدد

سرکه …………………………3 قاشق غذاخوري

روغن زیتون ………………..مقداری

 

طرز تهیه :

 

کدو ، قارچ و پیاز را به اندازه دلخواه خرد کنید و داخل کاسه ای بریزید سپس سرکه ، کمی روغن زیتون ، نمک و فلفل اضافه و مخلوط کنید.

 

سبزیجات را داخل ظرفی بریزید و داخل فر با دمای 200 درجه سانتیگراد به مدت 15 دقیقه قرار دهید تا کباب شوند .

 

غذاي رژيمي

7- سالاد الویه رژیمی

سالاد الويه رژيميسالاد الويه رژيمي

 

مواد لازم :

 

سینه مرغ آب پز…………………………….نصف یک عدد
تخم مرغ آب پز…………………………….. یک عدد
سیب زمینی آب پز ………………………..یک عدد متوسط
خیار شور……………………………………..100 گرم
نخود فرنگی…………………………………5 قاشق غذا خوری
ماست چکیده کم چرب…………………..2 تا 3 قاشق غذاخوری

روغن زيتون ………………………………. يك قاشق غذاخوري
نمک و فلفل سیاه………………………….کمی

طرز تهیه :

تخم مرغ و سیب زمینی آب پز را رنده کنید.

گوشت مرغ را نیز که از قبل با کمی نمک و پیاز آب پز کرده اید ریش ریش کنید.
نخود فرنگي را آب پز كنيد.

خیار شور را هم رنده کنید و همراه نخود فرنگی به مخلوط بیفزایید.

در آخر ماست و فلفل و نمک و روغن زیتون را خوب به هم بزنید تا یکدست شود و به آن اضافه کنید و خوب به هم بزنید.

بهتر است پیش از صرف بگذارید الویه 20 دقیقه بماند تا جا بیفتد.

 

 

 

 8- سیب زمینی تنوری با سس قارچ و مارچوبه 

سيب زميني تنوري با سس قارچ و مارچوبهسيب زميني تنوري با سس قارچ و مارچوبه

 

مواد لازم:

 

سیب زمینی بزرگ………………..2 عدد

نمک …………………………………. به ميزان لازم

ریحان تازه خرد شده …………..یک مشت

 نمک ………………………………..1/2 قاشق چای خوری

روغن زيتون ……………………. 1 قاشق غذاخوري

 

برای سس قارچ :

 

قارچ ورقه ورقه شده ………….. 200 گرم

روغن زیتون …………………….. 1 قاشق غذاخوری

مارچوبه ……………………………. 6عدد

عصاره سبزیجات …………………100 میلی لیتر

نمک و فلفل………………………… به ميزان لازم

شیر سویا …………………………..4 قاشق غذاخوری

رزماری تازه ……………………….1 قاشق چای خوری

 

 

طرز تهیه 

 

فر را از قبل با درجه 400 فارنهایت گرم کنید.

سیب زمینی ها را بشویید ولی پوست آن را نکنید و وقتی هنوز خیس است کمی نمک بر روی آن بپاشید. به مدت یک ساعت در فر گذاشته تا ترد و پخته شود.

اکنون سس قارچ را درست میکنیم.

مارچوبه ها را خرد کرده، با يك قاشق روغن زيتون و قارچ و کمی نمک در ماهیتابه ریخته و به مدت 5-6 دقیقه بپزید تا قارچ و مارچوبه نرم شده و آب آن خشک شود.

عصاره سبزیجات را اضافه کرده و به پختن ادامه دهید تا عصاره کاهش یابد، سپس شیر سویا و رزماری را اضافه کنید. بچشید و در صورت نیاز نمک و فلفل بزنید.

وقتی سیب زمینی ها آماده شدند، اجازه دهید خنک شوند. سپس آن ها را با دقت نصف کرده و بیشتر سیب زمینی پخته درون آن را بیرون آورید. اما مراقب باشید که پوست سیب زمینی تنوریتان نشکند.

سیب زمینی پخته را به همراه نمک و ریحان در ظرفی ریخته و له کنید. این مواد را در پوست سیب زمینی ها که مانند کاسه است بریزید، کمی روغن زيتون روی آن بپاشید و به مدت 5 دقیقه در فر بگذارید تا طلایی شود.

در این زمان سس قارچ و مارچوبه را دوباره کمی گرم کنید.

در هنگام سرو سس قارچ را روی سیب زمینی تنوری ریخته و نوش جان كنيد.

غذاهای محلی لرستان

در غرب کشور ما استانی نام‌آشنا با مردمانی بی‌آلایش زندگی می‌کنند که سنت‌ها و عقاید زیبای‌شان از قدیم زبانزد بوده است. استان لرستان، سیزدهمین استان ایران از نظر جمعیت، و به عقیده‌ی باستان‌شناسان یکی از نخستین سکونت‌گاه‌های بشری بوده است. بی‌شک استانی با این قدمت، فرهنگ غذایی غنی و جالبی خواهد داشت. در ادامه‌ این مطلب با ما همراه باشید تا به معرفی چند غذای سنتی استان لرستان بپردازیم.

چزنک رغو

این غذا در بین مردم لرستان به نشانه‌ی احترام به مهمان تازه از راه رسیده آماده می‌شود. مواد تشکیل‌دهنده‌ این غذا را از نام آن می‌توان تشخیص داد. این غذای مناسبتی خوشمزه از چزنک (نان فطیر) و رغو (روغن حیوانی و محلی) تهیه‌ می‌شود که بعد از تهیه‌ی نان و قبل از سرد شدنش چند قاشق روغن محلی روی آن می‌ریزند. اغلب به این ترکیب شیره‌ی انگور یا خرما یا خاک قند اضافه می‌کنند.

کباب بروجرد

یکی از با کیفیت‌ترین کباب‌های ایرانی، کباب بروجردی است. کباب بروجردی شامل انواع کباب (کوبیده، چنجه و برگ) است، اما معمولا منظور از کباب بروجردی نوع کوبیده‌ی آن است. کوبیده‌ بروجردی تفاوت چندانی با دیگر کوبیده‌های ایرانی ندارد و دلیل معروفیت آن استفاده از گوشت مرغوب و دقت و مهارت کباب‌پزها است. گوشت سردست گوسفندی، پیاز، جوش شیرین، نمک وفلفل مواد تشکیل‌دهنده‌ی کوبیده بروجردی است. چنانچه این کباب را که به‌همراه نان سنگک، دوغ محلی و سبزیجات سرو می‌شود، از غذاخوری‌های معتبر تهیه کنید، خاطره و طعم آن برای همیشه با شما خواهد ماند.

آش شله ماش دورود

برای تهیه‌ی این آش که یکی از غذاهای محلی شهرستان دورود است نیاز به زمان کافی دارید.  لوبیا چیتی،‌‌ ماش،‌ عدس، ‌برنج،‌ پیاز، آب‌گوشت، کشک، زعفران و نعناع داغ مواد تشکیل‌‌دهنده‌ی این آش خوشمزه و لذیذ است که بهتر است لوبیای آن شب قبل خیس شده و آب آن‌ را چند بار عوض کنید. برنج  و عدس را نیز از یک ساعت قبل از تهیه‌ی آش بگذارید خیس بخورد. 

شله ماش درورد

آش کلونک الیگودرز

آش کلونک یکی از غذاهای سنتی شهرستان الیگودرز است که فقط در فصل بهار‌ طبخ می‌شود. دلیل طبخ این آش در این فصل وجود گیاهی در ترکیب آن است که به‌صورت خودرو در بهار رشد می‌کند.

آش گوشت خرم‌آباد

یکی دیگر از غذاهای مناسبتی شهرستان خرم‌آباد که اغلب در عروسی‌ها و اعیاد طبخ می‌شود، آش گوشت است. زیر برنجی یا همان چلو گوشت را در سینی بزرگی که به‌ اصطلاح لُری به آن مجمع می‌گویند، سرو می‌کنند. مجمع، سینی‌های مخصوص و گردی از جنس رویی يا استيل است كه هر سینی برای سه نفر در نظر گرفته می‌شود. افراد به شكل گرد دور مجمع نشسته، غذا را سرو می‌کنند. نحوه‌ی کشیدن این غذا در مجمع نیز آداب خاصی دارد، به این گونه که کمی پلو در کف مجمع می‌ریزند، سپس گوشت‌های پخته را در وسط برنج کشیده و روی آن‌را با برنج می‌پوشانند به‌طوری كه گوشت پيدا نباشد. در آخر یک قطعه پیاز و کمی نمک در سینی می‌گذارند و غذا را با نان می‌پوشانند تا سرد نشود.باما همراه باشید.

ادامه نوشته

نودل

طرز تهیه نودل چینی

طرز تهیه نودل چینی

طرز تهیه نودل چینی , یک غذای چینیِ فوق العاده و تمام عیار را در ادامه ببینید :

طرز تهیه نودل چینی , نودل چینی، یک غذای فوق العاده راحت است، که سریع هم تهیه می شود.در عوض می توانید یک غذای چینیِ فوق العاده و تمام عیار داشته باشید.

مواد لازم:

نودل ۲ بسته مرغ (سینه) ۲ قطعه بادام زمینی (بو داده شده و نمکی) ۱/۲ لیوان سیر ۲ حبه پودر سیر ۲ قاشق چای خوری سس سویا ۳ قاشق غذا خوری پیازچه به مقدار لازم نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه نودل چینی
نودل چینی
طرز تهیه:

۱-ابتدا سینه مرغ را خرد کنیدو آن را به خوبی بشوییدداخل آبکش قرار دهید تا خشک شود سیر را رنده کرده با مقداری نمک مخلوط کرده و داخل مایه تابه روغن ریخته وتکه های مرغ را سرخ کنید.۲-بادام زمینی و سیر را به مرغ اضافه کرده و کمی تفت دهید.سس سویا را اضافه کرده و شعله را بسیار ملایم کنید و نمک وفلفل و پودر سیر را نیز به آنها اضافه کنید.۳-مقداری آب را به جوش آورده و نودل را به آن اضافه کنید و اجازه دهید در آب بجوشد تا مثل ماکارونی نرم شود.وقتی نودل پخته شد آن را آبکش کنید.ادویه مخصوص نودل (موجود در بسته بندی نودل) را به مواد گوشتی اضافه کنید.۴-داخل تابه ای مقداری روغن ریخته و نودل را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید و بعد مرغ را به آن افزوده و بعد از کمی تفت خوردن شعله را خاموش کنید.پیازچه ها را ریز خرد کرده و روی غذا بریزید و آن را برای سرو آماده کنید.

همچنین بخوانید :  طرز تهیه پیتزای میوه ای یک دسر خوشمزه و شیک برای شب یلدا +عکس
سایر نکات:

۱-در صورت تمایل پیارچه را به همراه پیاز سرخ کنید.۲-اگر سس سویا در اختیار نداشتید این غذا را با سس کچاپ و مقداری سرکه سیب طبخ کنید.۳-در صورت تمایل مقداری پنیر رنده شده هم به غذا اضافه کنید.۴-توجه داشته باشید نودل اگر زیاد در اب بماند به شدت خمیر میشود و قابل استفاده نیست.

غذاهای سنتی ملل

بخش مهمی از تجربیات سفر به هر کشور، با خوردن غذای منحصر به فرد مردم آن سرزمین رقم می‌خورد. غذاهایی که با توجه به اقلیم خاص و آداب و رسوم یک کشور رواج پیدا کرده و در فرهنگ و سنت مردم ریشه می‌دواند. برای آشنایی بهتر با سبک زندگی و فرهنگ مردم هر سرزمین باید مرسوم‌ترین غذاهایشان را بشناسیم که با عنوان غذای ملی پرچمدار سنت و فرهنگ آن سرزمین می‌شود.

غذای ملی نشانگر هویت فرهنگی و سنت آشپزی هر کشور است. البته کشورهایی نیز هستند که غذای ملی رسمی ندارند. در چنین کشورهایی برخی غذاها که علاقمندان بسیاری پیدا کرده اند عملاً غذای ملی -هر چند غیر رسمی- در نظر گرفته می‌شوند. در بعضی موارد، غذاهای ملی از طریق رأی‌گیری عمومی توسط سازمان‌ها (که ممکن است وابسته به دولت یا مستقل باشد) انتخاب می‌شوند. بعضی از کشورهای کوچک مانند مکزیک و اسپانیا سبک آشپزی ملی مرسوم و معینی دارند، در مقابل برخی کشورها مانند ایتالیا یا هند، چنان فرهنگ آشپزی گسترده و متنوعی دارند که معرفی تنها یک غذای ملی در این کشورها کاری بسیار دشوار است. دیگر کشورها مانند انگلیس یا ایالات متحده‌ی امریکا ملقمه‌ای از نژادهای مختلف هستند و بنابراین غذاهای ملی مختلفی که دارند نشانگر اختلاط فرهنگ‌های بسیار است. در اینجا فهرستی از غذاهای ملی در سرتاسر جهان را آورده‌ایم که برخی خوشمزه (مثل هات داگ)، برخی منحصر به فرد و خاص (مانند صدف با سس وانیل) و برخی عجیب غریب (مانند کوسه‌ی شش ماهه‌ی تخمیر شده) هستند. باما همراه باشید.

ادامه نوشته

آبگوشت بوقلمون

آبگوشت بوقلمون

 

آبگوشت بوقلمون

مواد لازم:

گردن و ماهیچه بوقلمون: 600 گرم

گوجه فرنگی پوست گرفته و خردکرده: 2عددمتوسط

پیاز: 2 عدد

گندم: 30 گرم

لوبیا چیتی: 50 گرم

نخود: 50 گرم

نمک، فلفل و زردچوبه:به میزان لازم

لیمو عمانی: 3عدد

سیب زمینی: 3 عدد متوسط

به خردکرده:1 عددمتوسط

سیر: 2 حبه (به دلخواه)

گرد لیمو عمانی:یک دوم قاشق سوپخوری

دارچین: 1 قاشق چایخوری

طرزتهیه:

نخود،لوبیا و گندم را دست کم 3تا 4 ساعت در آب گرم بخیسانید.قابلمه مناسبی بردارید حبوبات را همراه با بوقلمون، گوجه فرنگی و یک عددپیاز در قابلمه بیندازید.نمک، فلفل، زردچوبه و لیمو عمانی را هم بیفزایید و روی اجاق بگذارید.درقابلمه را نبندید تا جوش بیاید.چنانچه کف روی آن جمع شد با قاشق بردارید.شعله را کم کنید و در قابلمه را ببندید تا مواد بپزند حالا سیب زمینی و به را نیز داخل قابلمه بریزید و بگذارید بپزد و جا بیفتد.بعد آب گوشت را درظرف مناسبی بکشید و بقیه مواد را درصورت دلخواه پس ازجدا کردن استخوان ها میتوانید بکوبید اگر میخواهید گوشت کوبیده مزه دار شود 1 عدد پیاز باقیمانده و سیر را رنده کنید و تفت دهید و به گوشت کوبیده بیفزایید.گرد لیمو و دارچین را هم روی آبگوشت بپاشید.این غذا را بانان تازه،سبزی خوردن و ترشی میل کنید.